Werken aan een ‘fijne rustplek’ voor arbeidsmigranten

Net buiten de bebouwde kom van het Brabantse Nistelrode verrijzen 144 tijdelijke woonunits, die plaats gaan bieden aan 288 arbeidsmigranten die voor uitzendorganisatie E&A werken. Boxtom tekent voor de bouw van de units, die door Wiek de Laat Prolians worden voorzien van elektronisch en digitaal hang- en sluitwerk. “Een mooi project waarin we samen de wensen van de opdrachtgever goed kunnen invullen”, zegt Coen van Geijn, Projectmanager bij Boxtom.

Fijne thuisbasis

De in totaal zes logiesgebouwen die op het terrein gebouwd worden bieden ieder plaats aan 24 woonunits. “Iedere unit telt twee woonlagen en is voorzien van een eigen keuken en sanitair. Ze zijn bestemd voor twee personen dus in elk blok wonen straks 48 arbeidsmigranten. De mensen die er nu al zitten komen veelal uit Polen. Zij moeten hier een fijne thuisbasis hebben zodat ze na het werk ook echt een eigen plek hebben om uit te rusten.”

Vanwege de tijdelijke bewoning en de vele wisselingen van gebruikers, was het vinden van een gebruiksvriendelijke en veilige vorm van toegangs- en sleutelbeheer een uitdaging waarvoor Boxtom hulp inriep. “We hebben samen met specialisten van Wiek de Laat Prolians naar de plannen en eisen gekeken en zijn samen tot deze oplossing gekomen”, zegt Van Geijn terwijl hij een kleine tag in zijn handen omhooghoudt.

Slim sleutelbeheer

“Wij hebben uiteindelijk Salto One geadviseerd. Het biedt E&A niet alleen gemak als het gaat om sleutelbeheer, ook voor bewoners werkt het snel en simpel”, zegt Harrie Meeldijk, van Wiek de Laat Prolians.

Een van de redenen om Salto One te adviseren is de mogelijkheid om – naast de sleuteltags – het toegangsbeheer online via smartphones te regelen. “E&A heeft in een later stadium de mogelijkheid om de bewoners ook via een app toegang tot een woonunit te verlenen. De arbeidsmigranten kunnen bij wijze van spreken al tijdens de reis naar Nistelrode een sleutel toegestuurd krijgen. Dat scheelt tijd!”, aldus Meeldijk.

 

Mobiele toepassingen

Organisaties als E&A willen bij huisvesting van arbeidsmigranten een bepaalde mate van controle kunnen uitoefenen op de bewegingen van de groep. Zo moeten zij in bepaalde gevallen in opdracht van de overheid informatie kunnen aanleveren.

Bij mobiele toepassingen van toegangsbeheer is deze informatie vaak direct beschikbaar via de applicatie, maar bij gebruik van tags moet regelmatig een update uitgevoerd worden. Meeldijk: “Tijdens zo’n update worden gegevens bijgewerkt. En door deze updates automatisch te verplichten zorg je dat alle bewoners op gezette tijden hun tag moeten uitlezen om hem te kunnen blijven gebruiken.”

De medewerker Digitale Sluitsystemen benadrukt dat de persoonlijke informatie geheel conform Europese AVG-regelgeving verwerkt wordt.

De voordelen op een rij

De gekozen oplossing voor toegangscontrole ontzorgt om meerdere redenen. “Het biedt eigenlijk al vanaf het allereerste stadium voordelen voor bouwer, klant en gebruiker. Het toekennen van sleutelrechten is eenvoudig en kan – desgewenst – door de klant zelf geregeld worden. Dat voorkomt gedoe met sleutelbeheer en eventuele overdracht. Bij verlies van een mechanische sleutel moet vaak een compleet nieuw cilinder aangeschaft worden. Bij digitale elektronische systemen zoals Salto One kan een tag snel geblokkeerd worden waardoor de beveiliging gewaarborgd blijft.”

Op wooncomplexen zoals in Nistelrode is het dagelijks inleveren en ophalen van sleutels door bewoners niet meer nodig. 

Heb jij een uitdaging op gebied van toegangscontrole en ben je op zoek naar een expert die je verder kan helpen?
Aarzel niet om contact met ons op te nemen! We helpen je graag verder met je project.